Δήμος Οροπεδίου: Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Φεβρουαρίου 2021 έγινε από τη δημοτική αρχή,  η παρουσίαση του προϋπολογισμού για το 2021.  Ένας προϋπολογισμός που καταρτίστηκε με τις  κυβερνητικές υποδείξεις,  και ύψος 10εκ. ευρώ, που όπως κάθε χρόνο στόχο έχει να αποπροσανατολίσει τους δημότες υποσχόμενος έργα-φούσκες που δυστυχώς ποτέ δεν εκτελούνται.  

Το ύψος του προϋπολογισμού του 2020 ήταν 10,2 εκ. ευρώ και απ΄ αυτά πραγματοποιήθηκαν το 9,9% των εξόδων και το 14% των εσόδων. Παρόμοια ποσοστά είχαν επιτευχθεί και την αμέσως προηγούμενη χρονιά, τα ίδια θα επαναληφθούν και στην τρέχουσα.

Παρουσιάζεται ένα τεχνικό πρόγραμμα ύψους 5,8εκ ευρώ και δεν υπάρχει καμμία διασφαλισμένη χρηματοδότηση για να είναι τόσο φιλόδοξο. Άλλωστε το 2020 πραγματοποιήθηκε μόλις το 3%(!!!!) αντίστοιχα υψηλού  με το φετινό αναμασημένο και παέχει ραφουσκωμένο τεχνικό πρόγραμμα.

Καμία αναφορά δεν γίνεται στις πραγματικές μεγάλες ανάγκες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου όπως η  αποχέτευση και η διαχείριση των αστικών λημμάτων, αποστραγγιστικά, έργα οδοποιίας και προστασίας του πολίτη, αντισεισμικά έργα, σχολική στέγη.  

Την ίδια στιγμή ο Δήμος εξακολουθεί να χαρατσώνει τους δημότες θέτοντας τον ίδιο στόχο εσόδων με αυτόν  του 2020 (δηλ. 1,18εκ. ευρώ -το 82% των εσόδων του Δήμου- πλήρωσαν οι δημότες για δημοτικά τέλη κλπ ), διατηρώντας μέν το ίδιο τιμολόγιο, που όμως, με την πανδημία και αυτήν την οικονομική συγκυρία, σαφώς  πρόκειται για αύξηση.

Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να διεκδικήσει σθεναρά από την κυβέρνηση οικονομική στήριξη για έργα ζωτικής ανάγκης και όχι να δέχεται αδιαμαρτύρητα ό,τι ψίχουλα προαιρείται να της δώσει. Είναι απαράδεκτη η επανάληψη αδιάφορης και αντιλαϊκής διαχείρισης από την αιρετή αρχή, της οποίας υποχρέωση είναι το συμφέρον των ψηφοφόρων της. 

Με αίσθημα ευθύνης , οι εκλεγμένοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αυτόν τον προϋπολογισμό-εμπαιγμό στον λαό του Οροπεδίου τον καταψηφίζουμε.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ειρήνη Δαλαβέρου-Καρύδη

Κωστής Χαλκιαδάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί